Kundcase

Viking Line PIM

Viking Line är det ledande rederiet inom passagerartrafik på Östersjön, med ett stort antal dagliga avgångar och destinationer.

Viking Line trafikerar sju fartyg till destinationer i Sverige, Finland och Baltikum, under 2014 reste ca 6,6 miljoner passagerare med någon av deras färjor.

Utmaningen

Viking Line kontaktade AppYard när de behövde en lösning för att hantera den snabbrörliga och varierande informationen på ett systematiserat sätt, där mycket av informationen återfanns på flera platser i organisationen. Man ville också få en mer lätthanterlig process för uppdatering och redigering av produktinformationen med beskrivningar, dokument och bilder.

 

 


Viking Line använder AppYard PIM för att hantera reguljärresor, kryssningar och paketerbjudanden som spänner över destinationer, fartyg och datum. Informationen är snabbrörlig, kan kombineras i olika varianter och varierar stort över tid. Viking Line hanterar kontinuerligt tusentals aktuella kampanjer och erbjudanden.

Lösningen - anpassat för upplevelser 

AppYard PIM har anpassats för att hantera reseerbjudanden snarare än fysiska produkter och integrerats mot affärskritiska system som affärssystem och bokningssystem. Efter att Viking Line började använda AppYard PIM för hantering av produkt-information har man gjort stora effektivitetsvinster eftersom 

det manuella arbetet, vad gäller språk, har minskat avsevärt. Man har också fått en mycket bättre systematik i hur man arbetar med produktinformation.

Nyckelfunktionalitet

  • Hantera stora mängder data  bestående av rese-erbjudanden och deras resurser
  • Överskådligt webbgrässnitt
  • Automatiserad, återkommande import av grundinformation från affärssystemet
  • Publicering av produktinformation till publika webbsidor och till bokningsklienten
  • Multi-market - hantering och publicering av produktinformation på multipla språk
  • Enkel och smidig hantering av roller, användare och behörigheter
  • Behovsanpassat arbetsflöde
  • Personliga dashboards för snabb översikt av artiklar som kräver åtgärda innan de kan säljas

Kontakta oss idag för att boka en personlig demo av AppYard PIM